8. Kolonija Stipan Šabić

SakritiJoš informacija

Vrijeme Održavanja: 20.08. - 25.08.2018.

Kategorija: Kolonija Stipan Šabić

Lokacija: Prostorije "Elitte Palić" Palić

VIII. saziv međunarodne umjetničke kolonije “Stipan Šabić 2018.” počinje 20.08. i traje do svečanog zatvaranja u subotu 25.08.
Koloniju i ove godine organiziramo sa našim partnerom “Elitte-Palić”, te će se u restoranu “Mala gostiona” održavati kolonija, a umjetnici će boraviti u prostorijama “Elitte-Palić”.

Organizacijski odbor čine:

  • Josip Horvat – predsjednik organizacijskog odbora
  • Dalibor Sekulić – direktor “Elitte Palić” – partner u organizaciji
  • Nela Horvat – domaćica kolonije
  • Davor Bašič Palković i Siniša Jurić – medijska podrška
  • Jelena Lipozenčić – konferansa i program zatvaranja kolonije
  • Branimir Kopilović – stručni voditelj

 

Srdačno Vas pozivamo na zatvaranje u subotu, 25.08. u 18 sati
Koloniju će zatvoriti dr. Slaven Bačić, predsjednik hrvatskog nacionalog vijeća, a u programu sudeluju: Antonija Piuković Dulić i Robert Đivanović, kao i učenici Muzičke škole.

 

Čekamo Vas sa radošću!

Umjetničku koloniju „Stipan Šabić“ organizira Hrvatska likovna udruga CroArt iz Subotice od 2011. godine, u Subotici i na Paliću. Sudionici kolonije su akademski umjetnici, njih 10-12 uglavnom iz zemalja Europe (Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije). Među njima su redovito i mladi umjetnici, koji se ovdje predstavljaju nakon završene akademije.

Po završetku kolonije priređuje se izložba djela nastalih na koloniji. Nakon toga se slike uramljuju, izrađuje se katalog te se slike predstavljaju na izložbama prije svega u Subotici.

Cilj kolonije je sačuvati uspomenu na Stipana Šabića, poznatog likovnog pedagoga i slikara, počasnog građanina Subotice, koji je svoje znanje nesebično prenosio na mlade talentirane umjetnike. Drugi je cilj kroz likovnu umjetnost prezentirati motive grada Subotice i Palića, s osvrtom na secesiju, kao i čuvanje i njegovanje te poticanje tradicije kroz umjetnički izraz risa – žetve, jednog od najstarijih običaja Subotice i okolice.