O Nama

O Nama

Dobro došli poštovani umjetnici, ljubitelji umjetnosti i svi koji su zaljubljeni u ljepotu stvaranja lijepoga, na web prezentaciju Hrvatske likovne udruge » CroArt« iz Subotice.

 

Hrvatska likovna udruga » CroArt« osnovana je 25. siječnja 2011. godine. Okupljamo amaterske i profesionalne likovne umjetnike, kao i ljubitelje likovne umjetnosti.

 

Ciljevi udruge su: poticanje i afirmacija likovnog stvaralaštva i umjetnosti; čuvanje i njegovanje kulturne baštine Hrvata u Republici Srbiji kroz likovnu umjetnost i stvaralaštvo; organizacija umjetničkih kolonija, samostalnih i skupnih izložaba; organizacija predavanja, tribina, posjeta galerijama i muzejima.
Programi i projekti: HLU » CroArt« organizira međunarodnu umjetničku koloniju »Stipan Šabić« u sjećanje na istoimenog likovnog umjetnika i pedagoga iz Subotice. Osim ove, udruga organizira i Umjetničku koloniju »Pannon – Subotica« koja okuplja likovne stvaraoce iz triju država: Srbije, Hrvatske i Mađarske. Ova likovna manifestacija organizira se jednom u godini u sve tri spomenute zemlje.
» CroArt« ostvaruje suradnju sa udrugama u zemlji i inozemstvu sudjelovanjem u likovnim programima poput kolonija, radionicama i slično. Dosada je ostvarena suradnja sa udrugama iz Županje, Vinkovaca i Belišća u Hrvatskoj, Segedina i Kiškunfeleđhaza u Mađarskoj, te Plavne, Bača i Šida u Srbiji.
Redovita aktivnost udruge je i godišnja skupna izložba članova » CroArt«-a, te izložba radova nastalih na Umjetničkoj koloniji »Stipan Šabić«, a dalje su pobrrojane manifestacije prema značaju:

Manifestacije koje HLU »CroArt« organizira ili na kojima sudjeluje sa svojim članovima su:

Međunarodni značaj;

  •  Umjetnička kolonija »STIPAN ŠABIĆ«–  održava se u drugoj polovici kolovoza (avgust)
  •  Umjetnička kolonija »PANON« – tijekom lipnja (jun)
  •  Sudjelovanje na likovnim kolonijama i radionicama u suradnji sa sličnim udrugama u inozemstvu

Općinski značaj;

  • Izložba djela sa kolonije »STIPAN ŠABIĆ« – održava se u mjesecu ožujku (martu)
  • Skupna izložba članova HLU »CroArt« – prosinac (decembar)
  • Sudjelovanje na likovnim kolonijama i manifestacijama u suradnji s hrvatskim udrugama u Srbiji
  • Suradnja HLU »CroArt« sa udrugama iz drugih djelokruga i oblasti društvenog djelovanja, osim likovne

 

Poštovani ljubitelji umjetnosti, nadamo se da smo Vam olakšali upoznavanje s djelatnošću, svrhom i ciljevima postojanja naše udruge. Nadamo se da Vam se navedeno sviđa i pozivamo Vas da nam se pridružite i da zajedno dijelimo radost stvaranja lijepoga i svega onoga što je srcu drago, a oku lijepo.

Hvala Vam i dobro došli.

O Nama O Nama

HRVATSKA  LIKOVNA UDRUGA »CROART« SUBOTICA – opće informacije

 

Datum osnivanja: 25. siječnja 2011. godine

Broj članova: 32

Uprava udruge:

Predsjednik: Josip Horvat

Dopredsjednik: Nela Horvat

Tajnica: Jelena Lipozenčić

Upravni odbor: Josip Horvat, Nela Horvat, Jelena Lipozenčić, Branimir Kopilović, Nera Pletikosić

Nadzorni odbor: Tomislav Vidaković – predsjednik, Siniša Jurić, Davor Bašić Palković